Na adresu našeg portala stiglo je saopštenje GFS Prijedor potpisano od predsjednika Slaviše Kralja poslije ponovljene izvještajne sjednice Skupštine održane u ponedjeljak veče, na kojoj je takođe bilo mnogo bure. U saopštenju GFS Prijedor piše:

“Poštovani,

GFS Prijedor je održao redovnu izvještajnu Skupštinu, ujedno i posljednju u ovom sastavu za mandatni period od 2016. do 2020. godine.

Izvještajnoj Skupštini pristustvovalo je ukupno 13 od 19 članova Skupštine i to predstavnici: Rudar Prijedora, Gomjenice, Bratstva Kozarac, Mrakovice iz Kozaruše, Kozare iz Donjih Orlovaca, Brzi iz Busnova, Rasavaca, Radnika Urije, dva člana ispred sudijske organizacije kao i dva sportska radnika, koji su dobili mandat na prošlim izborima.

Skupština je jednoglasno usvojila zapisnik sa posljednje sjednice Skupštine, zatim izvještaj o radu u 2019. godini, te finansijski izvještaj za 2019. godinu. Pred delegatima je bio zahtjev za prijem u članstvo ŽFK Prijedor i KMF Prijedor što je takođe usvojeno jednoglasno.

Zahtjev FK Podgrmeč iz Oštre Luke za prijem u članstvo, koji je stigao neposredno pred sjednicu, nije dobio potrebnu podršku odnosno nadpolovičnu većinu od ukupnog broja članova Skupštine što je propisano Statutom GFS Prijedor, iako je uvršten na dnevni red. Za je bilo 5 delegata Skupštine, 1 protiv i 6 suzdržanih, dva delegata nisu glasala pošto su prije ove tačke napustila sjednicu.

Skupština je takođe jednoglasno usvojila i listu kandidata koje su pristigli od članova i udruženja za mandatni period 2020 – 2024.

Predsjednik Saveza, članovi UO kao i svi koji su učestvovali u radu GFS Prijedor proteklih 5 godina zahvaljuju se svim saradnicima i partnerima koji su podržavali rad ovog Saveza i želimo novom rukovodstvu da svojim djelovanjem unapredi rad našeg Saveza.

Izborna Skupština je zakazana za 1. jul 2020. u prostorijama zgrade RŽR Prijedor od 18 časova.

Pored novih članova Skupštine poziv su upućeni i gostima među kojima očekujemo i gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića, predstavnike PFS Prijedor, medije i mnoge druge goste.

Nadamo se da će ova Skupština proteći u dobroj atmosferi te da će Prijedor poslati jednu jaku poruku jednistva i da će novo izabrani predstavnici Saveza fudbal Grada Prijedora u svjetliju budućnost.”

Izvor: SportDC