Poslanik Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Slaven Radunović saopštio je da je danas u policijskoj stanici u Budvi pretučen budvanski vatrogasac Dalibor Bošković.

– Krvavi pir crnogorske policije se ne zaustavlja! Ti ljudi sve više liče na zvijeri, a sve manje na čuvare reda i zakona – napisao je Radunović na svom Fejsbuk profilu.

Radunović, koji je i potpredsjednik Nove srpske demokratije, naveo je da se Bošković, nakon što je vidio kako se policija ponijela prema njegovim kolegama u Budvi, sklonio nekoliko dana na sigurno, te da se danas sam prijavio poslije garancija koje je njegovom rođaku Voju Pićanu dao načelnik budvanske policije Zoran Vučinić.

– Obećano mu je da će se prema njemu postupati u skladu sa zakonom i da ga niko neće maltretirati – napisao je Radunović.

On je naveo da je Bošković došao u zgradu policije u pratnji advokata Dimitrija Dapčevića i da je dao izjavu, te da su, čim je advokat otišao, u prostoriju uletjeli komandir Slobodan Kovačević i policajci Duško i Dejan Rakočević, koji su ga tako pretukli da je nakon toga završio u Hitnoj pomoći.

Radunović je povodom ovog napada upitao vlasti – do kada će policija Mila Đukanovića da se ponaša kao Brozova 1948. godine?

– Pozivam ministra /unutrašnjih poslova Mevludina/ Nuhodžića i direktora /Uprave policije Veselina/ Veljovića da izgrednike hitno suspenduju i naravno pritvore, kao što se radi sa običnim građanima zbog sumnje da su počinili neuporedivo lakša djela! Siledžije u zatvor! – poručio je Radunović.

Izvor: SRNA