Sedam šlepera tekstilnog otada iz Italije, identičnog onom koji je istovaren u Bosanskom Grahovu, istovaren je i u krugu nekadašnje fabrike Grmeč u Drvaru, rečeno je Srni u ovoj opštini.

Policijska patrola iz Drvara je na licu mjesta i obezbjeđuje lokaciju.

Posted by Drvar on Četvrtak, 2. July 2020.

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić rekla je ranije da je u Drvar u posljednja 24 časa dovezen otpad nepoznatog porijekla na prostoru nekadašnje Panelke, koja je u krugu nekadašnjeg Grmeča, i da je s tim u vezi opština preduzela sve neophodne zakonske korake kako bi se utvrdila odgovornost za ovaj nesavjesni čin.

Podsjećamo, tri šlepera otpada koji je stigao iz Italije istovareno je u bivšu fabriku obuće Borac u samom centru Bosanskog Gragova, a neutvrđena količina otpada nalazi se i na lokalnoj deponiji Korita.

Stanovnici Bosanskog Grahova blokirali su danas putne pravce prema Drvaru, Livnu i graničnom prelazu Strmica ka Hrvatskoj u znak protesta što je u centar grada istovaren reciklažni otpad iz Italije.

Posted by Marko Zarac on Četvrtak, 2. July 2020.

Ministarka ekologije i turizma Federacije BiH Edita Đapo izjavila je da je odmah po saznanju da je u Bosanskom Grahovu i Drvaru odložen reciklažni otpad, obavijestila i zamolila Federalnu upravu za inspekcijske poslove da hitno reaguju i utvrde da li je riječ o opasnom ili bezopasnom otpadu, te da li je propisno lagerovan.

Izvor: SRNA/ATV