Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS dostavili su, u nastavku operativne akcije “Svodna”, Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva izvještaj protiv pet lica N.B., N.Š. i M.B iz Prijedora, D.J. iz Novog Grada i M.R. iz Gradiške zbog učinjenih krivičnih djela koruptivnog karaktera.

Izvještaj tereti osumnjičena lica da su od avgusta 2017. do jula 2019. godine na području Prijedora izvršili 11 krivičnih djela.

Lice N.B se sumnjiči da je u svojstvu poreskog inspektora Poreske uprave RS izvršio šest krivičnih djela, od kojih su tri “Primanje mita”, a tri “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja”.

Lice M.R se sumnjiči da je u svojstvu poreskog inspektora Poreske uprave RS izvršio dva krivična djela, jedno “Primanje mita”, i jedno “Zloupotreba službenog položaja ili ovalštenja”.

Kako ATV nezvanično saznaje, radi se o Nemanji Baroviću i Mihajlu Ristiću.

Preostala tri lica se sumnjiče da su počinila po jedno krivično djelo “Davanje mita”.

Akcija “Svodna” usmjerena je na otkrivanje koruptivnih krivičnoh djela, a policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS nastaviće i u narednom periodu aktivnosti na otkrivanju ovih krivičnih djela.

Izvor: ATV