Državom vlada lik koji je umislio da je stvorio “novu”: državu, naciju, crkvu i td… Svima koji “to ne prihvate”, odnosno ne daju “prisegu” njegovom ludilu, tj. na njega se “ne nauče”, prijeti “ozbiljnim problemima”

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, u jednom od svojih javnih obraćanja zaprijetio je „novom Crnom Gorom“.

Kao predsjednik „svih građana“, koji većniski dio svog stanovništva naziva ludačkim pokretom, te udjeljuje razne „komplimente“, ovog puta, preletio je na novi „nivo“, a to je direktna prijetnja svakom ko ne misli kao on i partija kojom kao i državom vlada tri decenije.

Odavno je crnogorsko društvo upalo u zamku, „država to sam ja“, a kada se politički napada DPS, to je napad na državu. Na tom fonu, je očigledno jedna od novijh izjava šefa režima.

„Ovo je neka nova Crna Gora, na koju ćete se morati naučiti, uprotivnom, imaćete ozbiljne probleme sa otporom Crne Gore, prema svakom ko pokušava, da na bilo koji način ugrozi njenu nezavisnost, suverenost i pravo na izbor strateškog puta u budućnost“, kazao je Đukanović.

 

MNE kao NDH iz XXl vijeka

Svako ko nije „potpisao prisegu“ NDH imao je „ozbiljnih problema“, počev od hapšenja i maltretiranja, pa do koncentracionog logora, klanja i bacanja y jamu, komentarisao je na svom Fejsbuku Igor Damjanović.

Državom vlada lik koji je umislio da je stvorio „novu“: državu, naciju, crkvu i td… Svima koji „to ne prihvate“, odnosno ne daju „prisegu“ njegovom ludilu, tj. na njega se „ne nauče“, prijeti „ozbiljnim problemima“. On zasad javno samo hapsi i maltretira. Desetine hiljada poltrona, koje je za odanost nagradio statusom koji im po sposobnostima ne pripada, slijepo ga slijede, istakao je Damjanović i dodao:

Narednih mjesec, dva pokazaće ima li u Crnoj Gori dovoljno ljudi sa zdravim razumom i kičmom, dostojnih svojih predaka da ovom Paveliću iz XXI vijeka kažu NE.

Izvor: IN4S