Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić izjavila je danas da je ovo ministarstvo do sada imalo uspješnu saradnju sa gradom Prijedorom i da će tako biti nastavljeno, te navela da je sa gradonačelnikom Milenkom Đakovićem danas razgovarala o posljedicama epidemije virusa korona na privredu i na upravljanje Gradskom upravom.
“Želim ovom prilikom da zamolim sve građane da se pridržavaju mjera koje su propisane, a to su zaštitne maske i fizička distanca, da se čuvamo pojedinačno i samim tim i jedni druge”, rekla je Jujićeva novinarima u Prijedoru.

Ona je dodala da će zajedno sa gradonačelnikom posjetiti skupštinsku salu opremljenu u skladu sa normativima koji zahtijevaju ovakve specifične situacije, kao i matičnu kancelariju da vidi kako funkcioniše.

Đaković je rekao da je jedno od važnijih pitanja u regulaciji zaštite od virusnih oboljenja potreba da u zakonima o zaštiti stanovništva budu dorađene neke teme radi isključivanja nekih nejasnoća.

“Ovako nešto je procijenjeno i u Banjaluci kao neophodno, kao i da na tome u narednom periodu treba da sarađuju opštinske i gradske uprave i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave”, naveo je Đaković.

On je ocijenio da su grad i ovo ministarstvo imali dugogodišnju izuzetno kvalitetnu saradnju i da očekuje nastavak funkcionisanja na isti način.

“Grad Prijedor će doprinijeti ispunjavanjem svih zakonskih uslova neophodnih u funkcionisanju. Grad Prijedor je uvijek otvoren za saradnju, najmultietničkiji u BiH, sa usklađenim i dobrim odnosima svih stanovnika i na organizovan način će nastaviti da funkcioniše i dalje”, poručio je Đaković.

Izvor: Agencije

Foto: prijedorgrad