U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će u većini predjela, osim na jugu, preovladavati oblačno vrijeme, mjestimično sa kišom i pljuskovima.

Prije podne na zapadu, a tokom dana na istoku dolazi do prestanka padavina uz postepeno razvedravanje, ali će biti osjetno svježije, u odnosu na prethodne dane, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na jugu Hercegovine biće pretežno sunčano tokom cijelog dana.

Ujutro na jugu jaka bura, a na planinama u Hercegovini duvaće jak, na momente olujni sjeverozapadni vjetar. Tokom dana i poslije podne vjetar će biti u slabljenju.

Јutarnja temperatura iznosiće od 13 do 19, a najviša dnevna od 15 do 22, na jugu do 27 Celzijusovih stepeni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica 11, Čemerno i Kalinovik 21, Han Pijesak 22, Sokolac 23, Gacko 24, Mrakovica, Srebrenica, Drinić i Nevesinje 25, Sarajevo 26, Mrkonjić Grad 27, Foča 28, Zvornik,Višegrad i Rudo 29, Novi Grad, Prijedor, Banjaluka, Bijeljina i Doboj 30, Bileća 31 i Trebinje 33 Celzijusova stepena.

Izvor: SRNA/RTRS