Subjekti bezbjednosti u Prijedoru usaglasili su danas preporuke za dalje postupanje i aktivnosti u nastavku realizacije Akcionog plana prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području grada za period 2017-2021.
Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović predstavio je aktivnosti realizovane u prvih šest mjeseci ove godine, a sastanku o prevenciji incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda prisustvovali su predstavnici Gradske uprave, Foruma za bezbjednost zajednice, Koalicije “Prva tolerancija” i banjalučke kancelarije OEBS-a.

“Akcenat je stavljen na sprovođenje zajedničkih preventivnih mjera i aktivnosti koje su predviđene Akcionim planom, a razgovaralo se i o značaju medija, sportskih udruženja, navijačkih grupa i mladih u prevenciji incidenata i krivičnih djela motivisanih mržnjom. Tema je bila i međusobna podrška u uklanjanju neprimjerenih i uvredljivih grafita i poruka mržnje”, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Sastanak je održan s ciljem razmjene iskustava svih relevantnih subjekata koji su aktivno uključeni u realizaciju ovog plana i u prevazilaženje potencijalnih incidenata koji bi uticali na bezbjednosnu situaciju u Prijedoru.

Izvor: Agencije