Banjalučki humanitarac Milorad Arlov izrazio je podršku najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću u vremenu kada doživljava neargumentovane napade sa svih strana, ali i zahvalnost za dugogodišnju humanost i ljudskost koje je isticao mnogo puta do sada.

Arlov je u ime Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije, u porodičnom restoranu Đokovića u Novom Beogradu, imao susret sa Novakovim ocem Srđanom Đokovićem i tom prilikom, u znak zahvalnosti Novaku za sve što humano čini za srpski narod u celini, naročito za Kosovo i Metohiju, uručio je poklone. Ovom prilikom banjalučki humanitarac je doneo uramljenu sliku sa šest počasnih građana Opštine Zvečan na kojoj je na prvom mestu: Novak Đoković, potom profesor doktor Zoran Krivokapić, onda Jugoslav Kostić, Vladimir Vladimirovič Putin, Marko Đurić i na kraju Milorad Arlov, kao i bistu Kneza Lazara, te tri knjige Tome Marića: “Krv na Crvenom”, “Miljan, ljudi i vrijeme” i “Miljan 1930 – 2012”. Na kraju ne za Novaka Đokovića dodeljen i poseban poklon – šal Republike Srpske.

Na pozadini slike ispisana je i posveta koju je potpisao Milorad Arlov, a u njoj stoji: “Za razliku od svetske veličine kakovo je ime Novaka Đokovića, mnogi od nas nisu toliko jaki i bitni da Kosovo i Metohija, naša duhovna kolevka ne može bez nas, ali mi bez Kosova i Metohije ne možemo! Svuda nas prati, prisvaja i upozorava!

Kosovo i Metohija mnoge nas je povezala, spojila, usmerila jedne na druge, dala duhovni put, ali i muku, patnju i težinu krsta koji nosimo.

Meni kao običnom čoveku, izuzetna čast je što sam na ovom bilbordu, baš u Zvečanu, na Kosovu i Metohiji, sa ovakvim ljudskim i svetkim veličinama! S tobom koji si broj jedan u svetu, najuspešnijim i najhumanijim sportistom, koga ćemo Srbija i mi Srbi ikad imati!”

Nakon susreta sa Srđanom Đokovićem u Beogradu Milorad Arlov je rekao:

-Pitam se da li iko ikada može nešto loše da kaže o Novaku Đokoviću, o njegovoj humanoj veličini i svetskom srpskom ambasadoru svih Srba u svetu. Izuzetno mi je drago što sam u ime Odbora, koji se bavi isključivo humanošću za Srbe na Kosovu i Metohiji, imao čast da predam poklone i izrazim zahvalnost Novaku Đokoviću za sve ono što je uradio za srpski narod, ali i čovečanstvo.

Novak Đoković je početkom jula trebalo da bude gost Banjaluke i Republike Srpske, međutim zbog pandemije koronovirusa takmičenje “Adria tur” je prekinuto. Inače, Arlov je planirao tada da Novaku uruči poklone, ali se to, ipak, dogodilo u Novom Beogradu.

Izvor: Sportski žurnal