Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 602 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 105 osoba u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Instituta.

Riječ je o 63 muške i 42 ženske osobe, od kojih je 27 mlađe, 62 srednje i 16 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 18 osoba je iz Zvornika, 14 iz Banjaluke, devet iz Rogatice, po osam iz Višegrada i Bijeljine, šest iz Sokoca, pet iz Kotor Varoša, po četiri iz Pala, Foče, Ljubinja, po tri iz Dervente, Mrkonjić Grada i Istočnog Novog Sarajeva, po dvije iz Doboja, Modriče, Teslića i Čelinca i po jedna iz Novog Grada, Šipova, Nevesinja, Ribnika, Ugljevika, Kozarske Dubice, Kostajnice i Laktaša.

Većina novozaraženih su kontakti osoba kod kojih je već ranije potvrđeno prisustvo virusa korona.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.918 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 137 osobe kod kojih je potvrđen test na ovaj virus.

Do sada se oporavilo ukupno 1.468 osoba, a testirano je ukupno 40.395 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih u Srpskoj je 168 – u Univerzitetsko kliničkom centru 45, a u opštim bolnicama 123.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.256 osoba, a nadzor je završen kod 38.528 osoba.

Izvor: RTRS