Predsjedništvo Demosa usvojilo je danas platformu za lokalne izbore koja obuhvata cijeli prostor Republike Srpske, rekao je danas u Šekovićima predsjednik ove stranke Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović je, nakon sjednice Predsjedništva, rekao Srni da će regionalnim i lokalnim odborima Demosa platforma poslužiti da konkretizuju sve što se može prilagoditi određenoj lokalnoj sredini u narednim izborima.

– Mi smo stranka koja se na ove lokalne izbore prijavila u 57 lokalnih zajednica za odbornička mjesta, kao i sa osam kandidata za funkcije načelnika opština u Republici Srpskoj – naveo je Čubrilović.

On je dodao da su savim realna očekivanja da će ova stranka na lokalnim izborima osvojiti između 80 i 90 odborničkih mandata i biti parlamentarna u svim lokalnim zajednicama.

Čubrilović je podsjetio da je Predsjedništvo donijelo odluku o učešću na lokalnim izborima, s obzirom na to da zbog virusa korona ne postoji mogućnost održavanja sjednice Glavnog odbora Demosa.

On je dodao da će sve ovo biti potvrđeno na Glavnom odboru kada se steknu uslovi za to.

Čubrilović je rekao da Demos ima svog kandidata za načelnika opštine Šekovići Miladina Lazića, koji ima podršku i članstva i svoje sredine.

– Mislim da će nova snaga i nova energija sa Lazićem, ne samo stranci, nego i ovoj lokalnoj zajednici donijeti razvoj i napredak koji je neophodan – ocijenio je Čubrilović.

Lazić je rekao da će se, ako bude dobio povjerenje građana za funkciju načelnika opštine, u skladu sa programom Demosa i konkretnim lokalnim programom za Šekoviće, baviti rješavanjem problema sa kojima je suočena ova lokalna zajednica.

– Taj program se bazira na osnovnim problemima sa kojima se suočava ova lokalna zajednica, a odnosi se prije svega na populacioni i problem migracija, problem radnih mjesta, problem sela i problem nekih opštih uslova za život u ovoj lokalnoj zajednici – naveo je Lazić i dodao da će na osnovu toga biti sačinjena jasna i sistematska rješenja za svaki od navedenih problema.

Sjednici su prisustvovali svi članovi Predsjedništva Demosa.

Izvor: SRNA