Grupa nepoznatih mladića okupila se ispred Hrama u Podgorici sa crnogorskim zastavama, a kako saznajemo u Mitropoliji, niko ne zna o kakvom skupu je riječ

Danas je dan državnosti Crne Gore, 13. jul. Rentirane ”patriote”, tekovnici 21. maja su ove godine, po prvi put uključile Hram Hristovog Vaskrsenja kao mjesto koje treba ”obići”. Naravno, nisu u pitanju vjerski motivi, već naprotiv – nastavak antipravoslavne kampanje režima koja je ovim činom očigledno željela da isprovocira reakciju vjernika i sveštenstva.

Ggrupa nepoznatih mladića okupila se ispred Hrama u Podgorici sa crnogorskim zastavama, a kako saznajemo u Mitropoliji, niko ne zna o kakvom skupu je riječ.

Mladići u autima, ogrunuti zastavama Crne Gore, okupirali su plato ispred Hrama. Niko od njih ne pravi nikakve probleme, ali je nejasan cilj okupljanja.

Kako javljaju očevici, niko od njih se ne pridržava mjera NKT-a.

Očigledno da se radi o klasičnom pokušaju provokacije mirnog pravoslavnog življa koji učestvuje na litijama i brani svoje svetinje, a ovaj bestidni dolazak bezbožnika kako bi „oslobodili“ Božiju kuću i proslavili borbu protiv fašizma – to dokazuje. Antifašizam je u Crnoj Gori izgubio smisao.

Inače, na početku kolone su dvije patrole policije koje zaustavljaju saobraćaj i tako obezbjeđuju „autoslavlje“, dok jedna marica, takođe, prati kolonu sa drugog kraja.

Podsjećamo, autolitije nisu ni obezbjeđivane niti su dopuštane, već je zbog organizacije i učešća na istim, policija ekspresno sprovodila ljude na saslušanja, hapsila i podizala krivične prijave. 

Izvor: IN4S