Na veb-stranici grada Prijedora postavljen je link “Lokalni izbori 2020. godine”, koji sadrži sve potrebne tehničke informacije o izbornom procesu, a rad sa strankama prijedorske Gradske izborne komisije /GIK/ i Centra za birački spisak je svakim radnim danom od 9.00 do 13.00 časova.
Rad sa strankama GIK organizuje u zgradi Gradske uprave u velikoj sali na drugom spratu, a kontakt telefon je 052/213-897, dok se Centar za birački spisak nalazi u zgradi Policijske uprave Prijedor, a telefon je 052/216-406.

Trenutne aktivnosti GIK-a su pregled potencijalnih biračkih mjesta u pogledu tehničke opremljenosti i pružanje informacija političkim subjektima i građanima s ciljem priprema za lokalne izbore, a Centra za birački spisak prijem zahtjeva raseljenih lica za promjenu biračke opcije.

Članovi GIK-a su predsjednik Željko Škondrić, zamjenik predsjednika Suada Kolonić i članovi Lazar Gajić, Hasnija Skopljak, Ivana Šarić, Suzana Stupar i Edin Bektić, a odgovorno lice u Centru za birački spisak je stručni saradnik za birački spisak Dragoslav Karan.

Na novopostavljenom linku dostupni su i odluka o raspisivanju i održavanju lokalnih izbora 2020, odluka o odgađanju lokalnih izbora, uputstvo o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti, te uputstvo za birače izvan BiH.

Izvor: Agencije