Na području Prijedora trenutno su registrovana 22 lica sa pozitivnim testom na virus korona, 99 osoba se oporavilo, a 14 ljudi je preminulo, saopšteno je danas iz prijedorskog Štaba za vanredne situacije.
“U kućnoj izolaciji su 73 lica, a zdravstveni nadzor je prestao za 2.154. U kovid-bolnici smješteno je 11 lica, od kojih sedam iz Prijedora, tri iz Kostajnice i jedno iz Kozarske Dubice”, navedeno je u saopštenju.

Štab je obavezao sva pravna i fizička lica i preduzetnike da se u potpunosti pridržavaju zabrane javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica i organičenja radnog vremena ugostiteljskim objektima od 6.00 do 23.00 časa do 20. jula, a bolnicu “Doktor Mladen Stojanović” da u potpunosti sprovede obaveze koje su propisali Reublički štab za vanredne situacije i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

“Obavezuju se nadzorni i kontrolni organi da intenzivno vrše kontrolu poštovanja mjera zaštite i mjera za sprečavanje pojave i širenja virusa korona koje su donijeli Republički i Gradski štab za vanredne situacije”, navedeno je u saopštenju objavljenom nakon današnje sjednice Štaba.

Iz Štaba su naveli da je Republički štab za vanredne situacije dodijelio prijedorskoj bolnici devet respiratora, jedan ultrazvučni aparat i zaštitnu opremu u vidu 61.500 rukavica, 189.100 maski, 58 bezkontaktnih toplomjera i dezinfekcionih sredstava, a Domu zdravlja Prijedor 19.100 rukavica, 58.850 maski i 358 odijela.

Izvor: Agencije