Aleksandra Dugokenski (33), majka 11-godišnjeg dječaka Rafaela, optužena je za ubistvo sina kojeg je, kako se nezvanično saznaje, lišila života jer je previše igrao igrice na telefonu.

Mještane je ovo ubistvo veoma pogodilo jer je Rafael bio miljenik svih, dječak kakav se samo poželjeti može. Majka, koja je po mjestu voljela da se predstavlja kao savršena osoba, doživjela je očito užasno pomračenje svijesti tokom karantina usljed epidemije koronavirusa.

Jeziv zločin dogodio se samo nekoliko nedjelja nakon što je dječak Rafael napisao majci pjesmu u kojoj joj je prvi put opisao koliko je voli. U pjesmi je napisao koliko mu znači njen osmijeh i što je stalno tu za njega.

Majka je prvo prije nekoliko dana prijavila policiji nestanak sina, a onda su oni s istražiteljima krenuli da odmotavaju klupko.

Ustanovljeno je da je Aleksandra sinovljevo tijelo sakrila u komšijinoj šupi jer nije smela da prizna ubistvo.

– U policiji je rekla da joj se smučilo da sinu danima govori da prestane sa igranjem igrica na telefonu. On je to obožavao, igrao ih je ui usred noći. Jedne noći doživjela je pomračenje svijesti i ušla je u njegovu sobu kada je zaspao i ubila ga – kaže izvor u policiji, prenosi 7News.

Izvor: Alo