U policijskoj akciji “Parma 2” ponovo su u Banjaluci uhapšeni Goran Roso i njegova supruga Martina Roso zbog sumnje da su počinili veliki broj krivičnih dela, saznaje Srpskainfo.

Prema nezvaničnim informacijama, Martina  je falsifikovala diplomu zubara i zatim pružala stomatološke usluge u Banjaluci.

Podsjetimo, njih dvoje su uhapšeni i u akciji „Parma“ sredinom februara ove godine, takođe zbog više krivičnih djela.

Zanimljivo je i da je prilikom hapšenja od njih oduzet i helikopter koji je koristio Roso, a za koji je imao falsifikovana dokumenta.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić nam je rekla, ne navodeći imena osumnjčenih, da je Goran Roso osumnjičen za krivična djela neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka, ugrožavanja sigurnosti, utaja, prevara i falsifikovanje isprave.

– Martina Roso  se tereti da je počinila krivična djela falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja i neovlašteno pružanje medicinskih usluga – pojasnila je Mučibabić.

U toku je pretres pet lokacija na području  Banjaluke koje koriste osumnjičeni. Za sada je pronađena i oduzeta veća količina novca, uređaji za ometanje, prislušni uređaji, više mobilnih telefona, SIM kartica kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

U okviru ovih aktivnosti uhapšena je i osoba S.S, a u saopštenju se ne navodi zbog čega.

Izvor: Srpskainfo