Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, treće izdanje “ŠA Festa” pomjereno je za 30. i 31. jul naredne godine. Kako ljubitelji ŠA priče ne bi bili uskraćeni za sve što nudi ovaj festival, organizatori za 31. jul i 1. avgust planiraju da zakažu “ŠA ulicu”, ali za to još uvijek čekaju odluku nadležnih institucija.

lako su odradili veliki posao i sklopili dogovore za treći “ŠA Fest,” organizatori su odlučili da ga pomjere za narednu godinu. Kako poručuje Nataša Kuridža, portparol Festivala, zdravlje svih nas je na prvom mjestu. Za “ŠA ulicu” su takođe pripremili kvalitetan program.

– Na glavnoj pozorlšnoj bini kod “Patnje” trebalo bi da gostuju Lane Gutović, Arijana Čulina i NUBL Iz Banja Luke. U šetališnoj zoni planirali smo da postavimo muzički stejdž, gdje bi trebalo da nastupe Natall Dizdar, Vasil Hadžimanov i tribjut bendovi iz Beograda James Brown i Amy Winehouse. Na kraju ulice, u art-kutku, planirali smo da održimo dječiju radionicu i izložbu radova koji su nastali na koloniji prošle godine. Ali, sve to zavisi od odluke nadležnih institucija – pojasnila je Kuridža.

Što je najvažnije, uspomena na Mikšu i dalje živi, a Udruženje “ŠA Fest” koje okuplja njegove drugare, podržava mlade i talentovane umjetnike.

– Nakon prvog festivala, dio prihoda koji je ostvaren prodajom karata i pića izdvojili smo u Fond Dalibora Popovića Mikše, za podršku mladim umjetnicima. Donirali smo saksofon Muzičkoj školi “Savo Balaban”, a nakon drugog festivala raspisali smo konkurs za stipendiju za studente druge, treće i četvrte godine fakulteta likovnih umjetnosti. Prva ŠA stipendistkinja je Dajana Nedić iz Kotor Varoša koja je student 4. godine Akademije likovnih umjetnosti u Banjaluci – rekao je Goran Krivić, predsjednik ovog udruženja.

Sve informacije o narednim aktivnostima biće dostupne na web-slranlcl www.shafest.com, kao i na Fejsbuk stranici ŠA Festa.

M. Šodić/Kozarski