Iako je željeznički prelaz bio označen svjetlosnim i zvučnim signalima, vozač se na njih oglušio, nije se zaustavio već se nastavio kretati pri čemu je na njega “naletio” voz. Srećom, nije bilo ljudskih žrtava.

Do nesreće je došlo na željezničkom pralezu prema delničkom naselju Vučnik, kod kućnog broja 1, gdje je kompozicija teretnog vlaka, koji se kretao u smjeru Rijeke, do neprepoznatljivosti samljela BMW kojim je upravljao Delničanin D.M. (30).

– Iako je taj dio željezničkog prelaza označen svjetlosnim i zvučnim signalima, vozač se na njih oglušio, nije se zaustavio već se nastavio kretati pri čemu je na njega “naletio” voz.

Naime, udarivši u vozilo, teretni voz vukao ga je dvadesetak metara dok se auto doslovce nije zabilo u stub za opskrbu električnom energijom. Paradoksalno, upravo je taj udarac značio sreću u nesreći te spriječio gore posljedice koje bi vjerojatno uslijedile da je voz vukao auto i vozača do kočenja i konačnog zaustavljanja. Ovako je taj udarac značio kraj tragičnog udesa vagona i auta iz kojeg su vatrogasci tek rezanjem lima uspjeli izvuči teško povrijeđenog vozača.

Vozilom hitne službe nesretnik je pri svijesti i s vidljivim povredama nogu hitno prevezen u KBC Rijeka. Srećom, nije životno ugrožen.

Izvor: 24sata