Nestabilno vrijeme danas se očekuje u svim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH.

Tokom dana postojaće uslovi za kišu i grmljavinu, a poslije podne se očekuje postepeno razvedravanje.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 17 do 23, na jugu i sjeveru oko 25, na planinama od 15 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je u većini krajeva oblačno, kiša pada na sjeveru i ponegdje u centralnim krajevima, dok je na jugu pretežno vedro.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica četiri, Čemerno devet, Kalinovik, Han Pijesak i Ivan Sedlo 10, Gacko i Sokolac 11, Bugojno i Livno 12, Sarajevo, Mrkonjić Grad i Šipovo 13, Bileća, Zvornik, Bihać, Ribnik, Gradačac, Tuzla i Srebrenica 14, Bijeljina, Višegrad, Doboj, Novi Grad, Sanski Most, Rudo, Široki Brijeg, Srbac i Foča 15, Banjaluka, Prijedor, Trebinje 16, Mostar 17, te Neum 18 stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše, 33 litra po metru kvadratnom, u protekla 24 časa palo je u Doboju, zatim u Šipovu 24, u Srpcu 23, u Mrkonjić Gradu 20, u Rudom 18, na Han Pijesku 17, u Banjaluci i Kalinoviku 16, u Bijeljini 15, u Novom Gradu 13, u Prijedoru 12, u Ribniku devet, u Foči osam, u Zvorniku i Višegradu sedam, u Srebrenici šest, u Gacku pet, na Sokocu četiri, a samo jedan litar u Bileći.

Izvor: Srpskainfo