Profesor Prvog moskovskog državnog medicinskog univerziteta “I. M. Sečenov” Sergej Boljević izjavio je da je više ruskih instituta napravilo vakcine protiv virusa korona, da su prva ispitivanja bila uspješna i da je priča o čipovanju tim putem besmislena fantazija.

– I na mom univerzitetu je pod rukovodstvom rektora Petra Glibočke uspješno testirana vakcina koju je napravio Institut “Gamalei”. Klinička ispitivanja vakcine na dobrovoljcima uspješno su sprovedena i u vojnoj bolnici “Burdenka”. Već na jesen bi trebalo da počne proizvodnja te vakcine – rekao je Boljević za “Večernje novosti”.

Boljević je naglasio da je nezahvalno prognozirati dalji tok pandemije, a to da li je virus korona stvoren prirodnim putem ili ga je napravio čovjek vjerovano se, kako je naveo, nikada neće saznati.

Onima koji se plaše da prime vakcinu u kojoj je tobože, nekakav čip, Boljević je predložio da uzmu rusku, jer ga u njoj garantovano neće biti, te je dodao kako nije moguće čipovanje pomoću vakcine za virus korona.

– Јoš niko nije sposoban da napravi čip koji bi se mogao staviti u vakcinu i sve priče o tome su najobičnije spekulacije. Ne postoji čip koji bi u tečnom stanju mogao da se ubaci u čovekovo tijelo. To je besmislena fantazija – objasnio je Boljević.

On je napomenuo da postoji samo dobrovoljno implantiranje, dakle ubacivanje čipova pod kožu i da ti čipovi pomažu ljudima u održavanju njihovog zdravlja.

– Zahvaljujući njima održavaju se određeni impulsi koji pomažu čovjeku da se izbori sa bolešću koja ga muči. Ali, savremena medicina to radi u dogovoru sa pacijentom kome te metode liječenja olakšavaju život. Najiskrenije savjetujem preplašenima od čipova da se ne opterećuju tim pričama, nego da sačekamo da vakcina počne da se proizvodi – rekao je Boljević.

Izvor: SRNA/RTRS