Kuglaški klub “Rudar” Prijedor je sezonu 2019/20. završio učešćem u finalu plej-ofa Prve lige Republike Srpske, gdje je poražen od ekipe “Hercegovca” iz Bileće rezultatom 5-3 /3258-3256/, saopšteno je danas iz ovog kluba.
“Našoj ekipi su nedostajala tri čunja da postane šampion Republike Srpske. U veoma uzbudljivoj utakmici, u kojoj je šampion odlučen u poslednjem hicu, bolji od ostalih u našoj ekipi su bili Goran Predojević sa 582 oborena čunja i kapiten Siniša Miljatović sa 562 oborena čunja. Dobrom igrom su se još istakli Željko Mandić sa 547 i Zoran Stijepić sa 544 oborena čunja”, navedeno je u saopštenju.

Ukupni rezultat čunjeva donio je dva boda više ekipi “Hercegovca” i odlučio šampiona.

“Naša ekipa ne ide na pauzu tokom ljeta, već odmah nastavlja pripremu za sljedeću sezonu, u kojoj očekujemo da se popnemo stepenicu više”, poručili su iz Kuglaškog kluba “Rudar”.

Klub postoji od 1965. godine, a nakon rušenja jedine kuglane u Prijedoru, 2005. godine, bio je u statusu mirovanja sve do 2014. godine kada je ponovo aktiviran.

Nova kuglana u Prijedoru otvorena je u junu prošle godine i Kuglaški klub “Rudar” je za proteklih godinu dana uradio čitav niz aktivnosti ka reafirmaciji ovog sporta.

Izvor: Agencije