U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost, a najviša temperatura većinom između 26 i 31, na jugu i 33 stepena Celzijusova.

Jutro pretežno sunčano i manje svježe, tokom dana sunčano uz malu dnevnu oblačnost i veoma toplo, ponegdje i vruće, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura vazduha većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 23 stepena Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 26 i 31, na jugu zemlje do 33 stepena Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperatura vazduha u 14 časova: Bjelašnica devet, Han Pijesak 18, Kalinovik i Ivan sedlo 19, Čemerno 20, Mrakovica i Sokolac 21, Gacko 22, Mrkonjić Grad i Šipovo 23, Srebrenica, Drinić, Nevesinje, Bugojno, Livno i Sarajevo 24, Zvornik, Bijeljina i Tuzla 25, Rudo, Ribnik, Foča, Doboj, Neum i Zenica 26, Višegrad, Banjaluka, Srbac i Sanski Most 27, Prijedor, Trebinje, Bihać i Drvar 28 stepeni Celzijusa.

U Bileći, Grudama i Širokom Brijegu izmjerena je temperatura vazduha 29 stepeni Celzijusa, Mostaru i Stocu 30 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA/Srpskainfo