Dom zdravlja iz Prijedora je u naselju Urije otvorio izdvojenu ambulantu u kojoj se obavljaju pregledi pacijenata sa simptomima akutne respiratorne infekcije i pacijenata koji se nalaze u kućnoj izolacij, odnosno onih kojima je potvrđeno prisutvo virusa korona ili su bili u kontaktu sa potvrđenim slučajem infekcije.

Iz Doma zdravlja su pojasnili da se ambulanta za ove kategorije pacijenata nalazi pored objekta Mjesne zajednice Prijedor II.

-Iz preventivnih razloga prostorije za pregled i tretman pacijenata organizovane su na način da ne postoji mogućnost međusobnog “ukrštanja” različitih kategorija pacijenata, a u ambulanti se strogo primjenjuju sve propisane standardne i posebne mjere za sprečavanje nastanka i širenja infekcije i mjere biološke bezbjednosti-ističu iz ove zdravstven ustanove.

U saopštenju za medije navode da se pacijenti i dalje za sve preglede telefonskim putem javljaju izabranim timovima porodične medicine, a timovi porodične medicine na osnovu utvrđenih kriterijuma sve pacijente kod kojih se može posumnjati na infekciju virusom korona, direktno zakazuju na pregled u izdvojenu ambulantu na Urijama.

-Molimo stanovništvo grada Prijedora i pacijente Doma zdravlja Prijedor da imaju razumijevanja za navedeni način organizacije rada, koji je zbog trenutne epidemiološke situacije u najboljem interesu svih građana Prijedora, te je usklađen sa zaključcima Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske-zaključuju iz prijedorskog Doma zdravlja.

Izvor: Srpskainfo