U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje veoma toplo i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom.

Jutro će na zapadu, sjeverozapadu i sjeveru biti promjenljivo oblačno, dok će u ostalim predjelima biti sunčano, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom prijepodneva doći će do povećanja oblačnosti koje će tokom dana sa zapada donijeti nestabilnost u zapadne, a zatim centralne i djelimično istočne i sjeveroistočne krajeve, uz mogućnost grmljavine, dok će na jugu biti pretežno sunčano.

Tokom večeri moguć je još po koji pljusak na istoku, uz blagi pad dnevne temperature vazduha u odnosu na prethodne dane.

Dnevna temperatura vazduha iznosiće od 23 do 28, na jugu i sjeveru oko 31 stepen Celzijusov.

Vjetar će biti slab sjevernog smjera, u Hercegovini jugozapadnog, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica 15, Čemerno 23, Kalinovik 24, Han Pijesak 25, Sokolac 26, Gacko 27, Mrkonjić Grad i Bihać 28, Foča, Nevesinje, Šipovo i Zvornik 29, Ribnik, Rudo, Srbac, Višegrad, Prijedor, Bugojno, Livno, Sanski Most i Tuzla 30, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Neum i Sarajevo 31, Drvar i Zenica 32, Trebinje, Bileća i Široki Brijeg 34, Stolac 36 i Mostar 37 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA/Srpskainfo