Ubistvo Nišlije Saše Spasića (56), koje se dogodilo u ponedeljak oko 18 sati u tržnom centru u gradu Sambordon u Ekvadoru, najverovatnije je obračun zbog trgovine narkoticima, saopštili su zvaničnici policije te države.

Kako navode, iako se u prvom trenutku posle brutalne likvidacije sumnjalo da se Srbin zamerio farmakomafiji, jer se spekulisalo da je Spasić s porodicom došao u Ekvador zbog posla koji je vezan za farmaciju, prikupljeni dokazi ukazuju da je ušao u posao s narko-kartelima.

FOTO: PRINTSCREEN

– Ubistvo je povezano sa organizovanim kriminalom i trgovinom drogom, a na to upućuju dokazi pronađeni tokom istrage, među kojima su i lučka dokumenta koja je imao ubijeni – izjavio je komandant ekvadorske policije Viktor Araus.

Kako je iz policije saopšteno, agenti koji rade na rešavanju slučaja likvidacije u kući u kojoj je Nišlija živeo u susednom mestu La Aurora pronašli su 250.000 dolara.

Supruga u policiji, traže joj prevodioca za srpski
Policijski zvaničnici, posle ubistva Saše Spasića, potvrdili su da je njegova supruga spremna na saradnju s policijom. – Međutim, problem je što ona ne govori španski ni engleski, ali tražimo način da razgovaramo s njom kako bi nam dala podatke koji bi mogli da nam pomognu da rasvetlimo smrt njenog supruga – izjavio je zvaničnik policije.
FOTO: PRINTSCREEN

– Osim velike količine novca, u kući su pronašli dokumenta, a u mobilnom telefonu fotografije koje ukazuju da je vodio pregovore da u lučkim i carinskim kontejnerima švercuje drogu – izjavio je general Arus i otkrio da je ubica identifikovan i da se za njim traga.

On je potvrdio i da je Saša Spasić imao ličnu kartu Ekvadora, kao i prebivalište u toj državi.

– Neko vreme boravio je u Južnoj Americi i često je ulazio u Ekvador. Poslednja četiri meseca proveo je ovde, u martu je ušao u državu i imao je vizu na 18 meseci – izjavio je on i naveo da ubijeni Spasić nije imao dosije u policiji te države.

Tamnoputi ubica, kog su kamere snimile, u Spasića je ispalio tri metka dok je on sedeo sa suprugom i ćerkom u tržnom centru. Kako se vidi na snimcima, on je sedeo na klupi u blizini porodice i neprekidno gledao u svoj mobilni telefon.

Veza s narko-kartelima
Crnogorski portal Borba objavio je posle likvidacije Nišlije da on važi za bezbednosno interesantnu osobu, koja je povezana s narko-kartelima na Balkanu.
– Sumnja se da je on bio veza ovdašnjim klanovima za nabavku narkotika – preneo je ovaj portal.

– Odjednom je ustao, kratko razgovarao s nekim i krenuo. Petnaest sekundi kasnije izvadio je oružje, prišao stolu i pucao direktno u muškarca, jasno je da ženu nije nameravao da povredi.

Na snimcima sigurnosnih kamera iz tržnog centra vidi se i kako supruga beži, a potom se vraća do muža, koji leži i doziva pomoć – objasnili su zvaničnici sadržinu snimaka sigurnosnih kamera, koje su zabeležile svaki korak ubice.

Lokalno stanovništvo, odmah posle ubistva Nišlije, komentarisalo je da je najverovatnije reč o narko-obračunu.

– Srbi su pravi mafijaši. Klasična mafijaška osveta. Istočnoevropske bande su ovde jake, a jedna od dve najmoćnije dolazi baš iz Srbije – pisali su građani Ekvadora.

Kurir.rs/Jelena