Večito pitanje: Šta je starije – kokoška ili jaje? Žene smatraju da u muškarci komplikovani, muškarci da su žene i tako u krug. Ako govorimo o nedokučivom ponašanju muškaraca, postoje logična objašnjenja i ženama će sada biti mnogo lakše…

Muško-ženski odnosi nisu najjednostavnija stvar na svetu i nekada je vrlo teško da protumačimo ponašanje partnera, ili potencijalnog partnera.

Ipak, u određenim situacijama postoji opravdanje za ponašanje.

Konakretno, u situaciji kada muškarac ne zove na drugi sastanak, ali uporno nastavlja komunikaciju sa vama. Postoji nekoliko objašnjenja za ovakav postupak…

Odlučio je da predahne

Takve pauze najčešće preduzimaju oni koji se ne usuđuju da direktno da kažu da je veza gotova. Ali, pošto je oni još nisu započeli, razlozi za usporavanje mogu biti veoma raznoliki.

Možda želi da napravi iznenađenje povodom drugog sastanka, ali još ne zna šta da vam pokloni ili samo želi da shvatite koliko će zajednički biti vaši interesi dok se potpuno ne zaljubi u vas.

Previše je zavisan od društvenih mreža i aplikacija za upoznavanje

Psiholozi kažu da se to pretvorilo u pravi problem oba pola u dobi od 18 do 45 godina – mogućnost sticanja novih poznanstava na društvenim mrežama.

Redovno održavanje onlajn flertovanja za mnoge stvara iluziju da uvek mogu da pronađu drugog potencijalnog partnera, prema tome, ne vredi žuriti sa stvarima. Takvog “zavisnika” možete da razlikujete već na prvom sastanku – najverovatnije da neće izbaciti omiljeni gedžet iz ruku, ili će da razgovara o tome kako je imao prethodne izlaske sa devojkama iz aplikacije na kojoj su se upoznali, piše Lepa i Srećna.

Plaši se da vam se nije dopao

Muškarac može da pristane na „dobrovoljnu zonu prijatelja“ ako sumnja da devojka neće želeti da nastavi sastanak na romantičan način.

U takvoj situaciji, održavanje komunikacije bez pozivanja na sastanak, ali uz pozive ili prepisku, za njega znači način da sačeka pravi trenutak.

On je radoholičar

On može biti čovek koji već dugo nije imao ozbiljnu vezu jer se posvetio izgradnji karijere toliko da su mu poslovi planirani za silne naredne nedelje.

Ako se nađe u takvoj situaciji, moraćete se naoružati strpljenjem i čekati trenutak kada će biti moguće zakazati drugi, treći i sve naredne sastanke.

Suviše je stidljiv

Neizvesnost u osećanjima i reakcije takođe može biti izazvano činjenicom da vaš potencijalni partner pati od prekomerne stidljivosti. Da, ponekad ova „bolest“ pogađa i muškarce koji spolja izgledaju samouvereno zbog vedrog izgleda i vrtoglave karijere!

Bojeći se odbacivanja on kupuje vreme, istovremeno pokušavajući da otkrije kako se osećate zbog njega.

Izvor: Objektiv.rs