Bivši kosovski poslanik Gani Geci tvrdi da mu je život u opasnosti, nakon saslušanja predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija u Hagu.

Geci je na Fejsbuku objavio video poruku u kojoj je naveo da je iz Brisela i prijateljskih zemalja dobio informacije da mu je život u opasnosti i da bude oprezan, prenosi Gazeta Ekspres.

Të nderuar qytetarë, dje me datën 22 .07.2020 nga vendet mike të Republikës së Kosovës që merren me sigurinë e qytetarëve të Kosovës dhe që kanë selin në Bruksel, kam marrë një informatë se jeta ime mund të jetë në rrezik!

Posted by Gani Geci on Četvrtak, 23. July 2020.

On je u septembru 2018. godine javno optužio Tačija da je naredio ubistvo Bujara Bukošija i Ahmeta Krasnićija, čiji su posmrtni ostaci sahranjeni u Prištini 20. godina nakon ubistva 1998. godine u Tirani.

U Specijalnom tužilaštvu u Hagu 16. jula završeno je saslušanje Tačija, koje je trajalo četiri dana.

Specijalno tužilaštvo suda za ratne zločine OVK predalo je krajem juna vijeću ovog tribunala prijedlog optužnice kojim se nekadašnji komandant terorističke OVK Hašim Tači i šef njegove tajne policije Kadri Veselji terete za ubistvo 100 osoba, kao i za niz drugih nedjela.

Izvor: Srpskainfo