Gradonačelnik Bijeljina Mićo Mićić izrazio je zahvalnost predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku nakon informacije da će Srbija u auto-put od Rače do Bijeljine uložiti dodatnih 100 miliona evra.

Mićić je rekao da su već vidni pravi razlozi zašto je napraviljen sporazum i postignuto jedinstvo na svim nivoima vlasti najvećeg broja političkih subjekata u Republici Srpskoj, ali i dobra saradnja sa Srbijom.

– Posjeta Vučića to na najbolji način potvrđuje, a ovom prilikom izražavam zahvalnost i posebno zadovoljstvo zbog informacije da će Srbija u auto-put od Rače do Bijeljine uložiti dodatnih 100 miliona evra – rekao je Mićić, zahvalivši Vučiću i Dodiku.

Mićić je na konferenciji za novinare podsjetio da se već uveliko realizuje i izgradnja školske sale u Patkovači koju takođe finansira Srbija.

– Uprkos složenoj epidemiološkoj situaciji u gradu Bijeljina, radimo punim kapacitetom i nastojimo da započete i planirane projekte realizujemo. Izgradnja autobuske stanice je aktuelna, a i kanal Dašnica već uljepšava naš grad – rekao je Mićić.

On je naglasio da je grad dobio i saglasnost za urbanistički plan grada Bijeljina koji će se naći pored odbornicima 29. jula, a na istoj sjednici će se razgovarati o pomoći preduzeću “Vodovod”.

– Želimo da pomognemo našem preduzeću u vraćanju kredita kako bi se stekli uslovi za smanjenje cijene vode. Ovo je takođe definisano u sporazumu koji smo svojevremeno potpisali, a sve to govori da smo na pravom putu i da su sve ovo dobre stvari za nastavak razvoja grada i na dobrobit građana – rekao je Mićić.

On je naveo da se istovremeno intenzivno radi na navodnjavanju u Batkoviću i Crnjelovu, a grad će iz budžeta izdvojiti još 120.000 KM kako bi se u sve sekundarne i tercijalne kanale dovela voda.

Mićić je rekao da Bijeljini predstoji i slava grada Sveti Pantelejmon čiji će kum, najavio je on, biti srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– Shodno epidemiološkoj situaciji, Pantelino ćemo skromno proslaviti, bez masovnog okupljanja i manifestacija – rekao je Mićić.

On je najavio i da će od iduće sedmice u funkciji biti turistički vozić koji će, za sada, ići od centra grada do Banje Dvorovi, a grad će ove godine snositi i troškove vozača i goriva.

Izvor: SRNA/RTRS