U Narodnu skupštinu Republike Srpske stigao je zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za održavanje posebne sjednice u vezi sa zaštitom vitalnog entitetskog interesa, potvrđeno je Srni u parlamentu Srpske.

Srpski član Predsjedništva BiH uputio je danas u Narodnu skupštinu Republike Srpske izjave druga dva člana Predsjedništva zbog kojih je pokrenuo zaštitu vitalnog entitetskog interesa.

Iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH saopšteno je da se zaštita vitalnog entitetskog interesa odnosi na izjavu o proglašenju Odluke o odobravanju zaključivanja Memoranduma o saradnji između Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara i Ministarstva unutrašnje bezbjednosti SAD o saradnji u vezi sa upotrebom putničkih informacija i izjavu o proglašenju Odluke o odobravanju zaključivanja Sporazuma o učešću BiH u programu za međunarodno ocjenjivanje učenika /PISA/ u 2021. godini.

U saopštenju je navedeno da je zahtjev pokrenut i zbog izjave o proglašenju Odluke o odobravanju zaključivanja Ugovora o pristupanju BiH Međunarodnom istraživanju razvoja čitalačke pismenosti PIRLS u 2021. godini.

Izvor: SRNA/Srpskainfo