Izvršni direktor Saveza opština istočne Hercegovine Luka Petrović zahvaljuje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na dosadašnjim ulaganjima i najavljenim projektima u Hercegovini i Republici Srpskoj, ističući da će oni još čvršće povezati srpski narod.

“Najava predsjednika Vučića o izgradnji aerodroma u Hercegovini dočekana je sa velikom radošću u svim opštinama naše regije jer mi vrlo dobro znamo da Vučić dolazi sa djelima, a ne praznim riječima i obećanjima i da sve što je do sada rekao to je i učinio”, istakao je Petrović za Srnu.

Petrović je dodao da je Trebinje kroz vijekove kolijevka srpskog identiteta, zemlja Svetog Save i Svetog Vasilija najznačajnijih pravoslavnih svetitelja.

“Trebinje je prepoznato i kao turistički dragulj Srpske i jedan od najljepših srpskih gradova, a izgradnja aerodroma strateški je značajno pitanje, obzirom na lošu putnu infrastukturu i udaljenost, a sve veću zainteresovanost turista za našu regiju”, ističe direktor Saveza opština istočne Hercegovine.

On je dodao da je Savez izuzetno zahvalan srpskom narodu, Vladi Srbije i njenom predsjedniku na dosadašnjim ulaganjima u Hercegovinu koja su višemilionska i projektima koji su od vitalnog značaja.

Petrović naglašava da Srbija sa jednakom brigom gleda i na ostala mjesta u Republici Srpskoj i da su to ulaganja u budućnost Srpske.

“Zato se još jednom zahvaljujemo Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije i njenim građanima pozivajući ih da dođu u našu i njihovu Hercegovinu, da su ovde svoji među svojiima. Dobro nam došli”, poručio je Petrović.

Izvor: SRNA/ATV