Kotoranin Jovan Vukotić (39) izašao je jutros iz spuškog zatvora.

Navodni vođa škaljarskog kriminalnog klana pušten je na slobodu nakon što mu je ukinut pritvor.

Tu informaciju je potvrdio i njegov branilac, advokat Branko Anđelić, koji nije želio komentarisati slučaj.

Vukotića Više državno tužilaštvo sumnjiči da je sa Milićem Minjom Šakovićem i sad već pokojnim Igorom Dedovićem, pokušao da ubije dvojicu navodnih članova kavačkog klana Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

U pritvoru je bio od 8. februara, kada je iz Srbije izručen Crnoj Gori.

Tridesetdevetogodišnji Vukotić u februaru je ekstradiran iz Srbije u Crnu Goru.

On je u tužilaštvu, ali i prije ekstradicije iz Srbije, više puta negirao optužbe, tvrdeći da mu sve smještaju “prljavi” policajci i da nije ni bio u Crnoj Gori kada se pucalo u Kotoru.

U istrazi pokušaja dvostrukog ubistva kavačana, saslušan je 19. juna 2019. godine u prostorijama Okružnog zatvora u Beogradu, a 8. februara 2020. pred podgoričkim Višim sudom.

Iako su Vukotiću sudije produžavale pritvor od februara, u istom predmetu pritvor je nakon pet mjeseci i 25 dana boravka iza rešetaka, ukinut Miliću Šakoviću.

I on je pred tužiocem tvrdio da u noći kada je pucano na Radonjića i Stupara uopšte nije bio u Kotoru.

U rješenju kojim je Šakoviću tada ukinut pritvor, piše da je Više državno tužilaštvo u Podgorici “dalo mišljenje da su prestali razlozi za dalje trajanje pritvora okrivljenom”:

– Jer se iz do sada prikupljenih dokaza u istrazi, odnosno odbrana okrivljenih Šaković Milića i Vukotić Jovana, te iskaza saslušanih svjedoka, koji su potvrdili odbranu Vukotića – da isti kritične prilike nije ni bio u Kotoru, kao i iskaze svjedoka koji su naveli da je okrivljeni Dedović Igor kritične prilike bio u Sloveniji, te cjeneći iskaz svjedoka – oštećenog Vojina Stupara dat u istražnom postupku u kojem je isti naveo da ne zna koliko je lica bilo u vozilu iz kojeg je pucano na njega i na Radonjić Miloša, da nikoga od tih lica nije prepoznao i da ne zna ko je kritične prilike pucao na njih, zbog čega više ne stoje pritvorski osnovi… po kojima se okrivljeni nalazi u pritvoru.

Vukotić je pušten iz zatvora samo nekoliko dana nakon što su na Kfru ubijeni njegovi bliski saradnici Alan Kožar i Damir Hadžić.

Oni su likvidirani sa nekoliko desetina hitaca ispred luksuzne vile u kojoj su se skrivali, piše Blic.

Srpskainfo