Saveti kliničke psihološkinje dr Bee Džefri i psihijatra i terapeutkinje Meri Džo Rapini mogu da vam pomognu da više uživate u spavaćoj sobi. Evo ideja:

1. Recite partneru šta vas uzbuđuje

Istraživanja pokazuju da je dobra komunikacija ključna za seks. Razgovor o onome šta vam se sviđa, a šta ne, može da bude poučan i informativan kada upoznajete telo jedno drugom.

2. Ne podcenjujte snagu pohvale

U studiji iz 2016. godine objavljenoj u časopisu “Journal of Sex Research”, istraživači su analizirali odgovore 39.000 heteroseksualnih parova koji su bili u braku ili su živeli zajedno više od tri godine.

Seksualno zadovoljstvo bilo je veće među parovima koji su jedno drugom davali pozitivnu potvrdu tokom seksa i bili dovoljno otvoreni za neprijatne trenutke, te se šalili se zbog toga.

“Ne shvatajte život previše ozbiljno. Srećni parovi zajedno se smeju”, rekla je dr Džefri za “Marie Claire”.

3. Neka stvari budu spontane

Čak i sjajan seks vremenom može da postane monoton, ako se stvori rutina.

“Ako ste s nekim u krevetu i osetite nešto novo, sigurno ćete uživati. Muškarci vole kad su žene spontane i sigurne u svoje sposobnosti u krevetu”, kaže stručnjak Lodro Rinzler za “Marie Claire”.

4. Jutarnji seks ili popodnevno uživanje

Dr Džefri u svojoj novoj knjizi napominje da je glavni razlog neusklađene želje između parova način na koji se muškarci i žene nose sa stresom tokom nedelje. Muškarci doživljavaju seks kao olakšanje stresa, dok žene žele da imaju seks nakon što se opuste. Kao rezultat toga, žene imaju tendenciju da idu u krevet iscrpljene i usredsređene na sledeći dan.

5. Eksperimentišite s igračkama i uljima

Jedan od načina na koji Rapini savetuje dugogodišnje parove o tome kako da istraže nepoznato jeste da zajedno pokušaju da kupuju igračke. To bi moglo da znači bilo šta, od vibratora do ulja za masažu tela.

“Učinite masažu delom svoje rutine i počnite da se dodirujete. Mnogi parovi će početi da osećaju kako im se libido podiže nakon što to učine”, kaže Rapini.

Izvor: metro-portal.hr