Na području grada Prijedora trenutno je 10 osoba zaraženih korona virusom, dok se do sada 125 Prijedorčana oporavilo od oboljenja uzrokovanog novim virusom, a 14 ih je preminulo.

Ovo je saopšteno nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

Pod zdravstvenim nadzorom, odnosno u kućnoj izolaciji je 41 osoba, a zdravstveni nadzor je prestao za 2.252 ljudi.

– U JZU Bolnicu „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor na Kovid odjeljenju radi liječenja osoba sa pozitivnim testom na virus korona smještena su tri pacijenta i sva tri  su iz Prijedora – naveli su iz Štaba.

Iz prijedorskog Štaba tvrde da svi subjekti uključeni u sprovođenje mjera zaštite i sprečavanja širenja novog virusa korona na području grada izvršavaju zadatke, mjere i preporuke date od starne Gradskog štaba za vanredne situacije

– Štab će i dalje aktivno pratiti razvoj situacije u vezi sa pojavom i širenjem korona virusa i u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donositi zaključke i usmjeravati rad nadležnih službi -poručuju oni.

Foto: Gradska uprava Prijedor

Takođe, obavezali su sva pravna lica, preduzetnike i fizička lica na području grada Prijedora da se u potpunosti pridržavaju mjera utvrđenih zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije kojima se zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba, potom organičava radno vrijeme ugostiteljskim objektima od šest do 23 časa, te utvrđuje obaveza korištenja zaštitne maske u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom ukoliko nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra.

– Gradski štab za vanredne situacije apeluje na stanovnike grada Prijedor da se pridržavaju propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja novog korona virusa, a prije svega da održavaju fizičku distancu od dva metra, nose zaštitne mase, održavaju mjere lične higijene te da vrše redovno čišćenje i dezinfekciju prostorija u kojima borave i rade – navodi se u saopštenju.

Iz Štaba su apelovali i na organizatore manifestacija na kojima se očekuje okupljanje većeg broja osoba da se pridržavaju mjere Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani javnog okupljanja u grupama većim od 50 osoba, te da obezbijede poštovanje drugih mjera zaštite i sprečavanja pojave i širenja novog korona virusa.

– Obavezuju se nadzorni i kontrolni organi na području grada Prijedora da intenzivno vrše kontrolu poštivanja mjera zaštite i mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korona koje su donesene od strane Republičkog i Gradskog štaba za vanredene situacije – naveli su na kraju svog saopštenja iz prijedorskog Štaba za vanredne situacije.

Izvor: Srpskainfo