Odigrali su fudbaleri Rudar Prijedora, što bi se reklo, muški na banjalučkom Gradskom stadionu protiv Borca. Bez obzira na poraz (3:4) “rudari” sa Sane prikazali su zavidan kvalitet fudbala, veliku efikasnost i jedini su klub koji je tokom ovih priprema tri puta matirao golmana crveno-plavih.

Posle susreta u gradu na Vrbasu trener Prijedorčana Boris Savić je analizirao učinak svojih fudbalera i kada je podvukao liniji, u suštini, mogao je da bude zadovoljan prikazanim.

-Gde god sam bio tražio sam da igramo ofanzivno, da napadamo, da imamo posed lopte i kontrolu utakmice, odnosno da se pitamo. Bez obzira što smo igrali na Gradskom stadionu protiv Borca nastojali smo da nametnemo naš način igre i fudbalsku filozofiju na terenu, uvažavajući rivala koji je zaista kvalitetniji od nas, ali nismo imali ni promil straha – počeo je priču Boris Savić, strateg Prijedorčana.

Borac je u drugih 45 minuta uveo najjači sastav nakon što je prvo poluvreme završeno nerešenim ishodom – 2:2.

-Drugih 45 minuta domaćin je igrao s najjačim sastavom, ali i tim koji je igrao u prvom poluvremenu ima potencijal. Debitovao je i Aleksandar Vojinović s čijim kvalitetima sam upoznat iz Zvijezde-09, pa su tu bili Aleksandar Subić Aleksandar Radulović, Đorđe Milojević, Brazilac Oliveira Kruz, Ivan Crnov… sve igrači koji bi bez ikakvih problema mogli da igraju premijerligaške utakmice. Ušli smo malo bojažljivije u nastavak, pokušali smo da nastavimo da igramo onako kako radimo na treninzima. I u takvim uslovima smo dozvolili Borcu da nam postigne dva gola posle kontranapada. Uglavnom slabije ekipe, što smo mi u odnosu na Borac, baziraju se na kontranapade, ali to je pokazatelj koliko smo želeli da igramo ofanzivno i napadački – dodao je Savić.

Posebno mu je drago što su mladi igrači, ponikli u Rudar Prijedoru, pokazali veliku borbenost, zalaganje i htenje…

-Treba istaći da su Danilo Marmat, Dragan Bilbija i Mile Kovačević deca Rudar Prijedora i odigrali su fantastično, kao i većina našeg tima. Razlika u kvalitetu dva tima je velika, ali mi je žao što na tribinama nije bilo gledalaca da uživaju u fzudbalu, jer odavno Borac i Rudar Prijedor nisu odigrali jednu borbeniju, efikasniju i zanimljiviju utakmicu. Da je u 93. minutu Marinko Rastoka pogodio zicer kada je bio s golmanom oči u oči rezultat bi glasio 4:4. Bila je ovo istinska promocija fudbala, a ima stvari koje nisu dobre, nastojaćemo da ih popravimo. Međutim, pokazali smo da imamo šta da prezentujemo, ne samo u Prvoj ligi Republike Srpske, nego i na višem nivou – završio je svoje izlaganje Boris Savić, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Podgrmeč u generalki

Poslednji pripremni meč, takozvanu generalnu probu, fudbaleri Rudar Prijedora imaće u narednu subotu, 1. avgusta, sedam dana pred start prvenstva Republike Srpske u Sanskom Mostu protiv federalnog drugoligaša Podgrmeča.

-Pošto u prvom kolu prvenstva gostujemo dogovorili smo utakmicu sa komšijama u Sanskom Mostu i biće to naša poslednja provera pred start sezone – rekao je Savić.

Sportski žurnal/prijedor24h