Bisera Turković, ministar inostranih poslova u Savjetu ministara BiH ne prestaje da pravi skandale i iznenađuje javnost. Ona je ovaj put upriličila prijem u svom kabinetu zaposlenima u MIP-u BiH, Amiru Kreču i Benjaminu Pandžiću, koji su nosioci najviših priznanja takozvane Armije BiH “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka”.

Na zvaničnoj internet stranici MIP-a BiH stoji da je tom prilikom Bisera Turković Kačaru i Pandžiću ponudila da izaberu bilo koju ambasadu BiH u svijetu gdje žele da rade, ali su obojica rekla da žele da ostanu u BiH.

Ovo je samo jedan u nizu skandala Bisere Turković od kada je imenova na mjesto ministra inostranih poslova u savjetu ministara BiH.

Podsjećamo da je poslije sastanka kojeg je upriličio srpski član Predsjedništva BiH za sve zaposlene u zajedničkim institucijama uslijedio nevjerovatan pritisak međunarodne zajednice.

Nakon tog sastanka na adresu srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH, stigla su prijeteća pisma.

Potpisali su ih šef delegacije EU u BiH, Johan Zatler, šef misije OEBS-a, Ketlin Kavalek, i otpravnik poslova u američkoj ambasadi, Elen Džermejn.

Srpskim predstavnicima zamjerajli su prisustvo na sastanku u Istočnom Sarajevu.

Ostaje da se vidi, da li će slična reakcija uslijediti i sada. Ali, reakcija međunarodne zajednice vjerovatno će izosati kao i svaki put kada su u pitanju Bošnjaci.

Izvor: ATV