Predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić rekao je da se bez dogovora sa legitimnim predstavnicima srpskog naroda ne može očekivati ni uspješan rad parlamenta, ni stabilnost BiH.

Stevandić je istakao da su rad parlamenta u cijelom ovom mandatu, pa i u ovoj godini pratile ad hok koalicije koje je diktirala SDA, a podržavali nelegitimni predstavnici srpskog naroda.

On je podsjetio na izjavu predsjedavajućeg Kluba SDA u parlamentu BiH Adila Osmanovića, koji je “javno priznao da je SDA znala kada treba i s kim praviti koaliciju” i da je ona stvarana u službi interesa te stranke.

– SDA je pravila ad hok koaliciju prilikom izbora nelegitimnih i nelegalnih članova Centralne izborne komisije (CIK) protiv legitimnih predstavnika Republike Srpske zajedno sa PDP i SDS, a nakon toga koaliciju oko Rezolucije o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta koji je pravila sa Našom strankom, SDP i nezavisnim kandidatima, takođe, protiv interesa i volje legitimnih predstavnika – podsjetio je Stevandić.

Prema njegovim riječima, u sjenci tih odnosa je i rad Predstavničkog doma.

Izvor: SRNA