Kod 95 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno je prisustvo virusa korona, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Opštoj bolnici Bijeljina i Univerzitetskoj bolnici Foča, izvršeno je testiranje 586 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 95 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 52 muških i 43 ženske osobe, od kojih je 21 mlađe, 55 srednje i 19 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 16 osoba je iz Pala, 15 iz Banjaluke, osam osoba je iz Foče, po pet osoba je iz Gacka i Mrkonjić Grada, po četiri su iz Bijeljine i Doboja, po tri iz Višegrada, Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Modriče, Novog Goražda i Šamca, po dvije osobe su iz Dervente, Istočne Ilidže, Rogatice, Rudog, Sokoca i Teslića i po jedna osoba je iz Laktaša, Prnjavora, Trebinja, Čelinca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Banjaluke, muškarcu srednje životne dobi iz Prijedora, muškarcu srednje životne dobi iz Bijeljine i muškarcu srednje životne dobi iz Prnjavora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4.719 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 164 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 2.290 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 49.824 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 268, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 71, a u opštim bolnicama 197.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.525 osoba, a nadzor je završen kod 43.876 osoba.

Izvor: RTRS