U Republici Srpskoj i Federaciji BiH  danas će biti veoma toplo, lokalno i vruće i do 35 stepeni Celzijsuovih, a poslije podne nestabilno uz pljuskove i grmljavinu u centralnom planinskom pojasu.

Jutro je sunčano, ponegdje oko rijeka sa lokalnom maglom.

Tokom dana biće sunčano, vruće i dosta sparno uz rast oblaka i nestabilnosti u centralnom pojasu, što će poslije podne usloviti pljuskove i grmljavinske procese lokalno, uglavnom na jugozapadu i krajnjem istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od 26 do 31, a na sjeveru, jugu i lokalno na istoku oko 35 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 8 časova: Gacko, Drinić, Foča, Kotor Varoš i Laktaši 17, Istočno Sarajevo, Čemerno, Mlječanica, Sokolac, Majevac, Rudo, Kneževo, Rogatica i Bratunac 18, Gradiška, Zvornik, Ribnik, Srebrenica, Han Pijesak, Manjača i Ugljevik 19, Šamac, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Nevesinje, Tuzla i Sarajevo 20, Banjaluka, Prijedor, Doboj, Srbac, Višegrad i Zenica 21, Bijeljina, Mrakovica, Prnjavor, Čelinac, Topola i Bileća 22, Banja Slatina i Klekovača 23, Borje 24, Neum 25, Trebinje 26, Mostar 27 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA/Srpskainfo