Predsjednik Mjesne zajednice Srpska Varoš u Brčkom Stako Stakić izjavio je da su mještani vidno uznemireni nakon što su pronašli letak, čiji je potpisnik Adel Mahmutagić, koji ih poziva na anketiranje o formiranju nove mjesne zajednice u okviru tog naselja pod imenom Stari grad.

Letak obavještava mještane da će biti anketirani o tome da li su za formiranje nove mjesne zajednice Stari grad na području današnjeg mjesta Brčko, sa njihovom adresom stanovanja, uz napomenu da će tokom anketiranja biti promovisana i knjiga o BiH i ostalim narodima.

Foto: SRNA

Foto: SRNA

Stakić je naveo da su neki od stanovnika već anketirani, te je najavio da će slučaj prijaviti policiji, te smatra da je u pozadini svega politička provokacija.

– Ne može se ništa uraditi mimo vlasti. Јa se bojim da ovdje na djelu nije nešto drugo, da se uznemire građani i na taj način potpomogne ovom rovitom stanju, jer znamo da privreda ne radi, veliki broj ljudi ostaje bez posla – dodao je Stakić.

On je rekao novinarima da lice koje je dijelilo letke nije član Mjesne zajednice niti je njen stanovnik, te da nema pravo da anketira mještane.

Dolazak nepoznatog lica lica na kapiju i ulazak u privatni posjed, prema riječima Stakića, ima sve elemente uznemiravanja.

On je naveo da su stanovnici Srpske Varoši letak pronašli ove sedmice u svojim poštanskim sandučićima.

Izvor: SRNA/RTRS