Prema zajedničkom projektu Turističke organizacije grada Prijedora i Nacionalnog parka “Kozara”, utvrđeni su prioriteti za izradu signalizacije na pješačkim stazama na području Parka. Sve s ciljem potpunijeg doživljaja za posjetioce koji pješačenjem žele upoznati prirodne ljepote Kozare.

Na području ovog parka završene su dvije pješačke staze, a njima je ovih dana dodana i treća. Takođe će biti obilježeni najznačajniji lokaliteti i pješačke staze na području ovog parka, rekla je direktor Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić.

– Oko 50 km pješačke staze označeno je na području Nacionalnog parka “Kozara”, a na planini ima preko 500 kilometara označene planinarske staze. Nadamo se da ćemo još više unaprijediti ovaj vid turizma – rekla je Ganićeva.

Svakog vikenda na Kozari se okuplja sve više posjetilaca. S obzirom na pandemiju virusa korona, mnogi će ove godine preskočiti dotad nezaobilazne turističke ljetne destinacije i odmor provesti na nekoj od domaćih lokacija, među kojima Kozara svakako ima šta da ponudi.

– Građani ovog ljeta uglavnom neće putovati na more i mislim da su se konačno počeli vraćati pješačenju i Kozari. Osim pješačkih i planinarskih staza, imamo edukativne, penjačke i biciklističke staze, avantura park i sadržaje za najmlađe – zaključuje Amira Ganić.

P.Š./Kozarski