Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da Centralna izborna komisija BiH nema legitimitet, što će se tek pokazati na predstojećim lokalnim izborima i nakon njih, a posljednji događaj u vezi sa štampanjem glasačkih listića “govori samo da su namještali”.

– Kada su dali sarajevskoj firmi da štampa glasačke listiće rekli su da hoće, eto, da spriječe da ovaj posao dobiju neke druge firme koje su ranije navodno nešto manipulisale, ali niko nije dokazao da je to bilo. Neka rade svoj posao – rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Podsjetivši da su sredstva za održavanje izbora obezbijeđena budžetom, Dodik je rekao da nema nijednog razloga da se izbori odgađaju.

Dodik je rekao da SNSD želi izbore i da će ih dočekati spremno, iako ih je CIK BiH već ugrozio, te pozvao građane Bijeljine da podrže zajedničkog kandidata za gradonačelnika Miću Mićića radi napretka ove lokalne zajedinice.

On je poručuje da je SNSD spreman za izbore i da mu ne odgovara čak ni što su pomjereni sa oktobra na novembar.

– Mi smo tražili od Suda BiH da poništi odluku zato što je CIK imao pravo samo da prolongira izbore za 30 dana, a oni su to prolongirali 45 dana. Pročitajte obrazloženje Suda i pogledajte o kakvom se pravosuđu radi u BiH. Bolje da ga nemamo, nego da ga imamo ovakvog. Ovo je čista politička odluka – rekao je Dodik i dodao da će se boriti protiv nezakonitih odluka CIK-a.

On očekuje da će SNSD i koalicione stranke u Bijeljini sa Mićićem kao zajedničkim kandidatom, zabilježiti važnu pobjedu.

– Očekujemo da Mićić bude izabran za gradonačelnika i da naše partije koje su u okviru koalicije, ovdje imaju nesumnjivu većinu i da nastavimo sa dobrom atmosferom, jer bez toga nema ni napretka i uvijek trpi grad – rekao je Dodik.

On je pozvao građane Bijeljine da podrže budućnost grada i ovu saradnju.

Izvor: SRNA/RTRS