Rudar Prijedor je, po mnogima, najveći favorit u sezoni 2020/21. Prve lige Republike Srpske koja počinje u subotu, 8. avgusta. Predvođeni s mladim i ambicioznim stručnjakom Borisom Savićem “rudari” sa Sane ulaze u prvenstvo sa najvišim ambicijama, ali i oprezom.

-Sezona će da bude duga i naporna, mnogo faktora je u fudbalu koji odlučuju. Nastojaćemo da igramo tako da se na svakoj utakmici mi pitamo, da li bili kod kuće ili u gostima. Gajićemo ofanzivni stil, na gol više, jer jednostavno drugačije ne znamo da igramo. Videćemo kako će sve to da počne, a prelazni rok traje do 2. oktobra i moguće je da neko na startu zareda pobedama, onda mu porastu ambicije, angažuje još nekoliko kvalitetnih igrača… Zato moramo da idemo od utakmice do utakmice, lagano – počeo je priču Boris Savić, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Sezonu će Prijedorčani otvoriti na banjalučkom Predgrađu protiv domaćeg Željezničara, mladog, ali jako neugodnog protivnika.

-Obzirom da ćemo igrati na terenu sa plastičnom podlogom nekoliko dana treniraćemo na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Banjaluci koji je takođe pokriven veštačkom travom. Na taj način želim d aprilagodim igrače na ono šta nas očekuje u subotu na Predgrađu jer nije isto igrati na umetnoj ili prirodnoj travi. Svaka prva utakmica je ujedno i najteža, a pobeda u njoj mnogo znači – dodao je Savić.

On smatra da ima kvalitetan igrački kadar koji može da iznese takmičarske ambicije u novoj sezoni, a svi se nadaju da će Rudar Prijedor osvojiti treću titulu u Republici Srpskoj.

-To je naš cilj, titula i povratak u Premijer ligu BiH. Mislim da imamo kvalitetan igrački kadar koji može da ostvari postavljeni cilj. Ambiciozan sam trener i kada smo razgovarali tražio sam najviše ambicije, poklopila su nam se razmišljanja i došao sam da pomognem u nastojanju da Rudar Prijedor ponovo bude premijerligaš. Tu nam je i mesto, po svemu – završio je Boris Savić.

Težak teren

Prijedorčani su generalnu probu imali u Sanskom Mostu protiv federalnog drugoligaša Podgrmeča (1:1).

-Teren za igru je zaista bio težak i sva je sreća da se niko od igrača nije povredio. Postigli smo jedan gol, stvorili nekoliko zrelih prilika, ali koncentracija nam nije bila na visokom nivou. Sagledao sam sve fakte i mogu da kažem da sam video mnogo više dobrih nego loših stvari u ekipi, a ono što ne valja nastojaćemo da ispravimo do Željezničara i jesenje premijere – rekao je Boris Savić.

Sportski žurnal