Preveliki broj obaveza i stres na poslu mogu značajno da utiču na to da se partneri otuđe i da se njihova veza i brak poljuljaju. U tome prvenstveno mogu da vam pomognu vreme koje provodite zajedno i razgovor o situaciji. Iako vrovatno mislite da se od vas očekuju velika odricanja i ustupci, da bi se stvari čak i neznatno popravile najčešće su dovoljne već i male stvari.

Prema rečima stručnjaka, jedan od razloga zašto parovi gube interes i prestaju da budu seksualno intimni jeste kad jedan partner postane agresivan, odnosno želi da ima odnose, a drugi defanzivan i udaljen, odnosno počinje da se povlači.

Jedan od načina da ponovo oživite ljubav jeste promena vaših navika kao para. Ako želite da poboljšate svoj odnos, ključno je da radite na svojoj emocionalnoj, fizičkoj i mentalnoj vezi. Evo šest stvari koje bi mogle da vam pomognu u tome:

1. Emocionalna intimnost vrlo je važna u vezi
Pokušajte da razgovarate o međusobnim potrebama da ponovo stvorite ljubavnu vezu i povratite uzajamno poštovanje. To može da vam pomogne da ostanete povezani čak i kada se ne slažete.

2. Budite nežni jedno prema drugom, to podstiče strast
Mali gestovi poput držanja za ruke, neočekivanog zagrljaja i nežnog dodira, vode prema dugoročnom braku.

3. Budite ljubazni i odmereni u vezi
Pokažite partneru da vam je stalo i da cenite sve što čini za vas. To ne zahteva velike ustupke, samo neke male stvari za koje čak možda mislite da nisu važne. Jesu, sitnice se broje.

4. Odvojite barem nekoliko minuta za partnera
Bez obzira na to koliko obaveza imali, odvojite se od posla i drugih obveza i izdvojite malo vremena za partnera. To je najjednostavniji način da mu date do znanja da razmišljate o njemu i da vam je stalo do njega, piše PinkVilla.

5. Provedite dan zajedno
Čini se previše jednostavnim i savetom iz nekih davnih vremena, ali ako uspete da odvojite jedan dan koji možete da provedete zajedno, to bi moglo da doprinese da se osetite povezanijim. Budite posvećeni jedno drugom, slušajte pažljivo jedno drugo i uživajte u deljenju intime.

6. Recite: ‘Volim te’
Nema ničeg intimnijeg od te dve slatke reči. Ako ih povremeno izgovorite, to će doprineti tome da ljubav duže ostane živa. Ako mislite da bi vašem partneru moglo da se svidi i nešto više od toga, dodajte poneku reč da biste se osećali posebno, prenosi 24sata.hr.

Izvor: Prva.rs