Narednog vikenda treba da počne Prva fudbalska liga Republike Srpske u kojoj će ove sezone da učestvuje 16 klubova.

no što će svakako biti veliki problem za trenere je ogromna pauza između dva takmičenja, te će morati da paze na zdravlje igrača. Naime, klubovi iz Republike Srpske su za devet mjeseci odigrali samo jedan zvanični meč i to 7. marta prvo kolo proljećnog dijela, nakon čega je prošlo prvenstvo prekinuto zbog pandemije korona virusa. Prije toga bila je zimska pauza, a jesenji dio je završen 7. novembra 2019. godine.

Novi trener Rudar Prijedora Boris Savić ističe da su njegove kolege svjesne problema i da za razliku od evropskih timova, klubovi u Republici Srpskoj kubure sa manjkom u igračkom kadru, te da se trenutno snalaze.

-Sigurno da je to problem kada znamo da je Prva liga Republike Srpske proširena i da će takmičenje da bude zgusnuto bez velikih pauza. Moramo da vodimo računa o intenzitetu treninga i da postepeno uvodimo igrače u igru. Praktično pojedinci su imali samo jedan meč za devet mjeseci što je ogromna pauza koju nijedan trening ni kontrolna utakmica ne mogu da nadoknade. Ipak u njima i mi doziramo minutažu, probamo neke varijante i možemo da sačuvamo igrače, dok će sve biti teže kad krene borba za bodove i kad se krene punim intenzitetom. Mi smo kvalitetno odradili pripreme tako da se nadamo da će sve proći bez većih povreda. Uradili smo sve da sačuvamo igrače koliko je to god bilo moguće – istakao je Savić.

Izvor: Srpskainfo