Na području grada Prijedora trenutno je registrovano 16 osoba sa pozitivnim testom na korona virus. Do sada se 128 Prijedorčana oporavilo od oboljenja uzrokovanog virusom korona, a 15 osoba je preminulo.

Iz Štaba za vanredne situacije grada Prijedora saopštili su da je pod zdravstvenim nadzorom, odnosno u u kućnoj izolaciji 40 osoba i da je zdravstveni nadzor prestao za 2.279 Prijedorčana.

– U JZU bolnicu „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor na kovid odjeljenje radi liječenja pacijenta sa pozitivnim testom na virus korona smješteno je devet osoba od kojih je sedam iz Prijedora, a dvije su iz Kozarske Dubice – kažu iz ovog Štaba.

Oni podsjećaju da je juče Republički štab za vanredne situacije donio zaključak kojim se do 17. 08. 2020. godine zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba.

– Ovim zaključkom se do 17.08. 2020.godine ograničava radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od šest do 23 časa. Dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske – podsjećaju oni.

Oni dodaju da je Gradski štab za vanredne situacije odobrio „Plan podjele stadiona na definisane zone sa mapom Gradskog stadiona“ koji je urađen od strane FK“Rudar –Prijedor“ Prijedor u skladu sa Planom mjera i procedura „COVID -19“ za odigravanje utakmica premijer omladinske lige i završnice omladinskog Kup BiH bez prisustva publike za takmičarsku 2020/ 2021 . sezonu

Iz prijedorskog Štaba kažu da je Republički štab za vanredne situacije donio zaključak o donaciji direktnih antigenskih testova za dokazivanje „ SARS-CoV-2“ javnim bolničkim ustanovama kojim se JZU Bolnici „Dr Mladen Stojnović“ Prijedor dodjeljuje 28 pakovanja, odnosno 700 testova.

– Gradski štab za vanredne situacije apeluje na stanovnike grada Prijedor da se pridržavaju propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korna, a prije svega da održavaju fizičku distancu od dva metra, nose zaštitne maske, održavaju mjere lične higijene te da vrše redovno čišćenje i dezinfekciju prostorija u kojima borave i rade – preporučuju iz prijedorskog Štaba.

Izvor: Srpskainfo