Proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada, završen je treći po redu “Kozara Ultra Trejl”.

Prvo mjesto u trci na 40 kilometara, u ženskoj kategoriji, osvojila je Žudana Đokić, dok je u muškoj kategoriji najbrži bio Domagoj Kreber.

– Već treću godinu sam na Kozari. Prve godine sam promašio stazu, prošle godine sam osvojio drugo mjesto na 100 km, a ove godine na 40 km prvo mjesto. Uslovi su fantastični, staza je markirana, prezadovoljan sam – istakao je Kreber.
U trci na 20 kilometara prvo nagrada pripala je Snježani Pisarić, dok je među pripadnicima jačeg pola najbolji bio Milan Kosić.
– Dvije godine se bavim trčanjem. Bilo je vruće danas i ovo mi je bila najteža trka – rekla je Pisarićeva.
Prvo mjesto u trci na 10 kilometara osvojili su Luci Kimani i Dario Veselinović.
– Jako sam srećna. Staza nije lagana, ali nije ni teška. Staza je bila markirana i zadovoljna sam – izjavila je Kimanijeva.
Ovo je jedan od najznačajnijih sportskih manifestacija na Kozari, smatra Stevica Dronjak, šef Odsjeka za obrazovanje, zdravstvenu, socijalnu zaštitu i nevladine organizacije u Gradskoj upravi.
– Mi smo prepoznali rad i trud ovih mladih ljudi i zato smo ih podržali. manifestacija je sportsko-turističkog karaktera. Danas je sa Kozare poslata jedna pozitivna poruka, a to je da ovo može biti dobar uvod u razvoj turizma i sporta na ovim prostorima – dodao je on.
Na kraju ove manifestacije na Mrakovici je održana trka za djecu uzrasta od pet do 12 godina.