Regionalnu javnost uzdrmala je vest o smrti Jova Subašića, oca bivšeg hrvatskog golmana Danijela Subašića.

Hrvatski mediji preneli su informaciju kako je Jovo danas preminuo u 65. godini.

U žiži javnosti našao se pre dve godine kada se Hrvatska reprezentacija našla u finalu Mundijala u Rusiji kada su ”Vatreni” došli do srebra sa Danijelom Subašićem između stativa. Tada su se u javnosti pojavile priče iz prošlosti iskusnog golmana koje su potresle javnost.

 

 

FOTO: REUTERS

Majka i otac junaka Hrvatske Danijela Subašića pre četiri godine preselili su se na selo i odatle prate Mundijal u Rusiji.

– Neopisivo je bilo gledati utakmicu protiv Danske. Malo smo strepeli kad su bili penali, ali sve je dobro završilo. Sad ćemo dobiti Ruse i idemo u finale s Brazilom – pričao je tada Danijelov otac, pekar u penziji Jovo Subašić (63).

Za razliku od njega, supruga Boja (62) ne gleda Danijelove utakmice.

– Nema šanse, otkako se Danijel povredio kada je igrao za Hajduk, ne gledam njegove utakmice. Bilo je to protiv Zadra i posle toga ne gledam. Ne mogu. Kad je utakmica, šetam oko kuće – rekla je Danijelova majka Boja Subašić eksklutivno za 24sata.hr.

– Ponosni smo na našeg Danijela – dodali su mama i tata Subašić.

Jovo i Boja Subašić pre četiri godine preselili su se iz Zadra na selo, u malo mesto Zagrad blizu Benkovca. Selo broji petnaestak kuća, a onu u kojoj zajedno s bakom žive ponosi roditelji hrvatskog golmana obnovio je baš Danijel.

FOTO: PROFIMEDIA

Danijel je odrastao u Zadru s majkom, ocem i dva starija brata, Milanom i Oliverom. Živeli su u blizini igrališta Stanovi, u današnjoj Molatskoj ulici.

Kad je imao šest godina prvi je put otišao na trening.

– Nije Danijel odmah stao na gol. Tek kad je imao 10 godina igrali su neku utakmicu, golman se povredio i nisu imali drugog, a Danijel je trenera Miška Paunovića pitao – treneru, mogu li ja da stanem na gol? I kako je stao, tako je i ostao. Izrastao je do metar i 92 – ispričao je Jovo Subašić te 2018. godine za 24 Hr.

Ne treba zaboraviti ni priču kako je zbog svog srpskog porekla Danijel imao dosta problema sa sadašnjom suprugom kojoj otac nije dozviljavao da se uda za Srbina.

FOTO: INSTAGRAM

Antonija Boca, je pedagog sa diplomom Filozofskog fakulteta u Zadru, gde je njihov ljubav i započela pre 16 godina.

Iako je njen otac branio tu vezu, čak joj je za to pretio i klanjem, Antonija je sve izdržala i danas je u srećnom dugogodišnjem braku za golmanom Kockastih. Nedavno, njih dvoje su dobili i dete, a Danijel je posle 17 godina veze da Antonijom postao konačno otac.

Antonija i Danijel su dokaz da ljubav uvek pobeđuje.

FOTO: REUTERS

Iako se Danijel stideo srpskog porekla, on je svetskoj javnosti na Mundijalu u Rusiji jednim potezom sve dokazao.

Reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Mundijala posle pobede nad selekcijom Rusije posle boljeg izvođenja penala, a glavna zvezda je naravno bio golman Danijel Subašć. Tada je junak ”Vatrenih” bio golman Danijel Subašić koji je odbranama tada obezbedio polufinale svojoj selekciji.

Ipak, ono što je podiglo buru posle utakmice jeste potez golmana Subašića koji se pre početka penal serije prekrstio, ali na pravoslavni način. Ovo je samo bio tada još jedan dokaz onome o čemu je Kurir pisao već danima unazad, a to je činjenica kako je Danijel Subašić Srbin koji prikriva svoje poreklo zbog osude sredine.

FOTO: PRINTSCREEN

Naravno, da ne bilo više nikakve dileme i neke dalje polemike sa susedima, pravoslavci se krste sa desne na levu stranu, baš onako kako je to golman Vatrenih učinio tada.

Kurir sport