Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da danas za kratko vrijeme u pojedinim područjima može pasti obilna kiša, koja bi mogla izazvati bujične poplave.

– Biće regiona i sa više od 50 litara kiše po metru kvadratnom – saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra će u Republici Srpskoj i dalje biti nestabilno vrijeme, a na sjeveroistoku se očekuje više suvog vremena sa sunčanim periodima.

Јutarnja temperatura vazduha biće od 13 do 18, na jugu i sjeveroistoku oko 20, a najviša dnevna od 21 do 26, na jugu i sjeveroistoku oko 28 stepeni Celzijusovih.

U petak, 7. avgusta, biće promjenljivo oblačno i nestabilno vrijeme, u centralnim i sjevernim krajevima uz lokalno kišu i pljuskove sa grmljavinom, dok će na jugu biti pretežno suvo i povremeno sunčano.

Јutarnja temperatura vazduha biće od 14 do 18, na planinama od 12, na jugu oko 21, a najviša dnevna od 24 do 30 stepeni Celzijusovih.

U subotu, 8. avgusta, biće promjenljivo oblačno i nestabilno, uz porast oblačnosti praćene kišom, pljuskovima i grmljavinom lokalno.

Јutarnja temperatura vazduha biće od 17 do 21, na planinama od 14, a najviša dnevna od 25 do 29, na planinama od 21, te na jugu i sjeveru do 31 stepen Celzijusov.

Izvor: SRNA/RTRS