Preko jedne decenije u Prijedoru radi Škola fudbala „Braća Đurovski“. Mnogim mališanima ovo je prva stepenica u svijet sporta, a Škola trenutno okuplja oko 120 polaznika. Trener Zoran Petković napomenuo je ova škola dio porodice beogradske „Crvene Zvezde“, sa kojom ima poptisan ugovor o poslovno-tehničkoj sradnji, te da je velika stvar imati takav odnos sa ovim velikim klubom.

– Imamo ugovor o saradnji sa jednim renomiranim klubom, a to je “Crvena Zvezda”, ugovor je na pet godina, ali nadam se da ćemo ostaviti dobar utisak te da ćemo nastaviti saradnju i u budućnosti. Naši kadeti i pioniri nastupaju za FSA Prijedor. Tako da smo na taj način obuhvatili kompletan trenažni proces djece od pet do 15 godina – kaže Petković.

Ipak, vremena su drugačija nego kad je njegova generacija ulazila u svijet fudbala, ocijenio je Petković. Djeca su teža nego ranije, a i moderne tehnologije i zabava na ekranima oduzimaju mnogo pažnje djeci. Međutim, fudbal je i dalje najpopularniji sport, a u ovoj školi su ponosni što okupljaju velik broj djece.

– Jako nam je drago imamo preko 120 članova, i mi to stalno podvlačimo. To je impozantan broj. Pogotov jer imamo, nažalost, taj odliv omladine koja odlazi ka zapadu. Tako da je nevjerovatna, ali ipak istinita, činjenica da imamo masovnost – rekao je Petković.

Inače se mnogo putujue, što po turnirima što u posjete drugim klubovima. Škola fudbala “Braća Đudrovski“ posjetila je 12 evropskih zemalja. I velike klubove, poput „Bajema”,“Milana“, “Nice“, “Tuluza“.

Z.J./Kozarski