Demanti prenosimo u potpunosti:

U tendencioznim pokušajima vašeg medija da na svaki način obezvrijedite napore i viziju Draška Stanivukovića da Banjaluka bude bolji i uređeniji grad, skoro svakodnevno objavljujete tekstove koji nemaju nikakvo uporište u istini.

Tako ste u vijesti „Nerealna predizborna obećanja: Stanivuković nudi i besplatne bicikle“ naveli da je nemoguće obezbijediti besplatan gradski prevoz za penzionere, što apsolutno nije tačno. Sektor za ekonomska pitanja Gradskog odbora PDP-a Banjaluka je program Nova Banjaluka izrađivao detaljno, između ostalog i analizom gradskog budžeta koji ostavlja dovoljno prostora da se subvencionišu potrebe građana, a na načine koji uključuju i umanjivanja funkcionerskih privilegija.

Projekat besplatnog prevoza za penzionere izrađen je u saradnji sa profesionalcima iz regiona koji imaju višedecenijsko iskustvo u toj oblasti, tako da procjene koje pravite nikako nisu na mjestu. Za razliku od tendencioznog teksta, matematika je jasna za 1,8 miliona KM je moguće obezbijediti besplatan prevoz, a do 2 miliona KM je potrebno za modernizaciju javnog prevoza da bio bio prilagođen različitim potrebama građana. Da to nije nemoguće dokazuju Talin, Atina, više gradova u Poljskoj, te mnogi drugi koji imaju potpuno ili djelimično subvencionisan javni prevoz. Potrebna je samo vizija i odricanje od nekih privilegija, što trenutna vlast niti ima, niti želi.

U spornom tekstu navedeno je Stanivuković izjavio da će Grad svakom sugrađaninu davati po jednu KM za dolazak na posao biciklom. Istina je da u programu Nova Banjaluka stoji da bi grad subvencionisao nabavku bicikala do 20% cijene.
Cilj je izgraditi moderan i napredan grad, u rangu sa sličnim evropskim gradovima, a proces promjene navika u saobraćaju je samo jedan mali segment ispunjenja tog cilja.